Kajian keberkesanan perlaksanaan Garis Panduan Rumah Ibadat Bukan Islam (RIBI) oleh Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) / Siti Azlina Jusoh - Jusoh, Siti Azlina (2009)
Garis Panduan Rumah Ibadat Bukan Islam (PJBI) yang dikeluarkan oleh Jabatan Perancangan Bandar dan Desa adalah untuk dipatuhi oleh semua masyarakat. Garis panduan merupakan kenyataan bertulis yang mengandungi panduan yang menjadi rujukan dalam memajukan pembangunan. Ianya digunakan oleh Pihak Berkuasa Perancangan Tempatan (PBPT) dalam mengawal pembangunan. Setiap pemajuan oleh sesiapapun perlu mengikuti garis panduan yang ditetapkan, tidak terkecuali rumah ibadat sekalipun perlu mematuhinya.