Penggunaan sumber haiwan dalam penghasilan produk halal di Malaysia
Kajian ini membincangkan penggunaan sumber haiwan dalam penghasilan produk halal di Malaysia. Permasalahan utama kajian berpunca daripada perbezaan pandangan ulama dalam menentukan aspek kenajisan dan kesucian anggota haiwan, membawa kepada ketidakseragaman fatwa mengenai status halal beberapa produ...
Saved in:
Main Author: | Mohd Salleh, Mohd Mahyeddin |
---|---|
Format: | Thesis |
Language: | English |
Published: |
2016
|
Subjects: | |
Online Access: | http://psasir.upm.edu.my/id/eprint/69839/1/IPPH%202016%2010%20-%20IR.pdf |
Tags: |
Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
|
Similar Items
-
Pemalsuan produk halal di Malaysia : analisis dari tahun 2007 hingga 2016 /
by: Aisyah Faizah Zaki
Published: (2018) -
Pelaksanaan pemantauan dan penguatkuasaan undang-undang produk halal di Malaysia : kajian terhadap penyalahgunaan logo halal /
by: Zulzaidi Mahmod -
Analisis perbandingan penentuan piawaian halal antara Malaysia, Indonesia, Singapura dan Brunei /
by: Norhidayah Pauzi
Published: (2016) -
Relationship among halal traceability system adoption, halal industry environmental factors and halal food supply chain performance
by: Ab Rashid, Norasekin
Published: (2016) -
Formulation and characterization of halal palm-based shortening in simulating lard properties for food industry
by: Mohamed Roslan, Nur Illiyin
Published: (2020)