Penghasilan kapsaisin dari tisu kultur cili dan pengekstrakannya dari sumber asli serta bioasai terhadap larva tribolium castaneum dan biji sawi brassica chinensis

Biji cili tempatan Capsicum annuum L telah digtmakan di dalam kajian Int. Biji tersebut telah dikultur di atas suatu medimn asas pepejal Murashige and Skoog (MS) yang mengandungi 2,4 asid dikloroferoksi asetik (0.4 mg/L), kinetin (0.003 mg/L), sukrosa (30g/L) dnn agnr Gelrite (2.5g/L) pada pH 5....

全面介紹

Saved in:
書目詳細資料
主要作者: Abdul Azam, Jazlina
格式: Thesis
語言:English
Malay
出版: 1995
主題:
在線閱讀:http://psasir.upm.edu.my/id/eprint/8742/1/FSAS_1995_3%20IR.pdf
標簽: 添加標簽
沒有標簽, 成為第一個標記此記錄!