Penghasilan kapsaisin dari tisu kultur cili dan pengekstrakannya dari sumber asli serta bioasai terhadap larva tribolium castaneum dan biji sawi brassica chinensis
Biji cili tempatan Capsicum annuum L telah digtmakan di dalam kajian Int. Biji tersebut telah dikultur di atas suatu medimn asas pepejal Murashige and Skoog (MS) yang mengandungi 2,4 asid dikloroferoksi asetik (0.4 mg/L), kinetin (0.003 mg/L), sukrosa (30g/L) dnn agnr Gelrite (2.5g/L) pada pH 5....
Saved in:
主要作者: | |
---|---|
格式: | Thesis |
语言: | English Malay |
出版: |
1995
|
主题: | |
在线阅读: | http://psasir.upm.edu.my/id/eprint/8742/1/FSAS_1995_3%20IR.pdf |
标签: |
添加标签
没有标签, 成为第一个标记此记录!
|