Pengekstrakan Dan Sifat-Sifat Ekstrak Yis Daripada Candida Utilis
Kesan pengolahan enzimatik dan pemecahan mekanikal secara individu atau gabungan ke atas yil penghasilan ekstrak yis daripada Candida utilis telah dikaji untuk mendapatkan proses yang optimum kerana ekstrak yis sangat berpotensi sebagai penambahbaik perisa dalam industri makanan. The effects o...
Saved in:
Main Author: | Mohd. Hassan, Rodiah |
---|---|
Format: | Thesis |
Language: | English |
Published: |
2007
|
Subjects: | |
Online Access: | http://eprints.usm.my/29336/1/Pengekstrakan_dan_sifat-sifat_ekstrak_yis_daripada.pdf |
Tags: |
Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
|
Similar Items
-
Pengekstrakan Dan Sifat-Sifat Ekstrak Yis Daripada Candida Utilis [QR151. R692 2007 f rb].
by: Mohd. Hassan, Rodiah
Published: (2007) -
Kesan Pengisi Kaolin Ke Atas Sifat–Sifat Pematangan, Mekanik Dan Kelakuan Pembengkakan Sebatian Getah Asli.
by: Kamal, Nurul
Published: (2005) -
Pencirian Dan Sifat-Sifat Komposit Polipropilena
(Pp)/etilena Propilena Diena Monomer (Epdm) Terisi
Sludge Kertas
by: Salmah, Salmah
Published: (2005) -
Kesan kepada sifat-sifat elektrik akibat radiasi sinar-gamma dan neutron pada transistor kesan medan logam oksida-silikon (MOSFET)
by: Jusoh, Kamal Ariffin
Published: (2005) -
Sifat-Sifat Adunan Poli(vinil Klorida) Kitar Semula / Getah Akrilonitril Butadiena Dan Adunan Poli(vinil Klorida)
Baru / Poli(vinil Klorida) Kitar Semula /
Getah Akrilonitril Butadiena
by: Supri, Supri
Published: (2005)