Assessment Of Ulam Raja (Cosmos Caudatus) Extract As A Functional Ingredient In Beef Patty And Green Tea
Antioksidan semula jadi dan tiruan mempunyai keupayaan untuk menentang spesies oksigen reaktif, menghalang degradasi pengoksidaan lipid dan dengan itu meningkatkan nilai nutrisi makanan. Natural and synthetic antioxidants have the ability to scavenge reactive oxygen species, hinder oxidative...
Saved in:
主要作者: | |
---|---|
格式: | Thesis |
語言: | English |
出版: |
2015
|
主題: | |
在線閱讀: | http://eprints.usm.my/30335/1/seyedeh_fatemeh_seyedreihani.pdf |
標簽: |
添加標簽
沒有標簽, 成為第一個標記此記錄!
|
總結: | Antioksidan semula jadi dan tiruan mempunyai keupayaan untuk menentang
spesies oksigen reaktif, menghalang degradasi pengoksidaan lipid dan dengan itu
meningkatkan nilai nutrisi makanan.
Natural and synthetic antioxidants have the ability to scavenge reactive
oxygen species, hinder oxidative degradation of lipids and thus enhance the
nutritional value of food. |
---|