Kesan pengolahan ,kalsium terhadap kualiti buah betik tempatan
Kajian telah dijalankan untuk melihat kesan pengolahan Ca (CaC12 ) pada kepekatan berlainan ke atas kualiti buah betik. Pengolahan yang dilakukan ialah kombinasi pra-pengolahan air panas iaitu perendaman dalam air bersuhu 420 C selama 30 minit, kemudian suhu 47c selama 20 minit, akhirnya pada su...
Saved in:
Main Author: | Bukhari, Noriha |
---|---|
Format: | Thesis |
Language: | English |
Published: |
1998
|
Subjects: | |
Online Access: | http://eprints.usm.my/30917/1/NORIHA_BINTI_BUKHARI.pdf |
Tags: |
Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
|
Similar Items
-
Kesan Kaedah Inkuiri Atas Talian Secara Kolaboratif Bersama Perancahan Penghujahan Terhadap Penaakulan Dan Kualiti Hujah Dalam Kalangan Pelajar Sejarah Tingkatan 4
by: Veerapan Pakerisamy, P. Jayanthee
Published: (2015) -
Kesan Kepekatan Natrium Klorida, Kaedah Pengeringan Dan Penyimpanan Ke Atas Kualiti Dendeng Ikan Yu
(Chiloscyllium sp)
by: Dewi, Ratna Sari
Published: (2015) -
Kesan Penggantian Separa Tepung Gandum,
Tepung Biji Nangka (Artocarpus Heterophyllus) Dan
Polidekstrosa Ke Atas Ciri-Ciri Kualiti Mufin
Kurang Lemak
by: Muhamad, Siti Shafini
Published: (2007) -
Kesan Penambahan Pengisi Montmorilonit Terhadap Sifat-Sifat Komposit Kenaf-Polipropilen.
by: Abd Aziz, Azniwati
Published: (2009) -
Kesan Resin Pemelekat Terhadap Sifat-Sifat Perekat Untuk Getah Asli Terepoksida
by: Putra, Syed Zhafer Firdaus Syed
Published: (2011)