Perancangan Pembangunan Guna Tanah Bandar: Kajian kes Tanah Rizab Kerertapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) - Hj.Abdul Aziz, Ibrahim (2012)
Perancangan pembangunan guna tanah bandar merupakan satu perancangan yang proaktif bagi meningkatkan kualiti sumber tanah dengan lebih efektif dan menwujudkan suatu persekitaran bandar yang baik bagi keperluan masyarakat setampat. Senario pada hari ini menggambarkan bahawa di kawasan bandar terdapat takanan pembangunan guna tanah yang semakin meningkat. Penbangunan guna tanah bandar yang semakin pesat telah membuka ruang agar tanah rizab KTMB di kawasan bandar boleh dijadikan sebagai altenatif penawaran bagi perancangan pembangunan guna tanah.