Biosorption Of Copper (II) And Chromium(VI) Onto Activated Sludge : Isotherms And Kinetic Models [QD181.C9 C454 2007 f rb]. - Chan, Poh Ying (2007)

(untitled)
Objektif kajian ini adalah untuk: (i) menilai kecekapan enapan teraktif terkultur makmal dalam penyingkiran Cu(II) dan Cr(VI) daripada larutan akueus secara berasingan dan gabungan, (ii) mengenalpasti model penjerapan keseimbangan yang sesuai bagi sistem logam tunggal dan gabungan dengan menggunakan enapan teraktif terkultur makmal dan (iii) mengenalpasti model penjerapan kinetik bagi sistem logam tunggal dengan menggunakan enapan teraktif terkultur makmal.