Utilisation Of Matured Green Banana (Musa Paradisiaca var. Awak) Flour And Oat Beta Glucan As Fibre Ingredients In Noodles.
Kajian ini bertujuan untuk mempertingkatkan kandungan gentian dietari dan memperbaiki nilai nutrisi untuk mi kuning beralkali (YAN). Dalam kajian ini, tepung pisang (BF) diproses daripada pisang awak hijau matang (Musa paradisiacal var. Awak) dan oat β-glucan telah ditambah ke dalam YAN sebagai sumb...
Saved in:
主要作者: | Chong, Li Choo |
---|---|
格式: | Thesis |
语言: | English |
出版: |
2007
|
主题: | |
在线阅读: | http://eprints.usm.my/8329/1/UTILISATION_OF_MATURED_GREEN_BANANA_%28Musa_Paradisiaca_var._Awak%29_FLOUR_AND_OAT_BETA_GLUCAN_AS_FIBRE_INGREDIENTS_IN_NOODLES.pdf |
标签: |
添加标签
没有标签, 成为第一个标记此记录!
|
相似书籍
-
Utilisation Of Matured Green Banana (Musa Paradisiaca Var. Awak) Flour And Oat Beta Glucan As Fibre Ingredients In Noodles
由: Chong Li, Choo
出版: (2017) -
Kesan Penggantian Tepung Gandum Dengan Tepung Pisang Awak (Musa Paradisiaca Var. Awak) Ke Atas Sifat Fizikokimia Dan Sensori Kuih Pau [TP435.W48 S538 2008 f rb].
由: Abidin, Noor Shazliana Aizee
出版: (2008) -
Physico-Chemical And Organoleptic Evaluations Of Wheat Bread Substituted With Different Percentage Of Pumpkin Flour (Cucurbita Moschata) [TP435.W48 S451 2008 f rb].
由: See, Ean Fang
出版: (2008) -
Cross-Linking Of Soy Protein Isolate Using Microbial Transglutaminase Followed By Ribose-Induced Maillard Reaction
由: Gan, Chee Yuen
出版: (2008) -
Physicochemical And Functional Properties Of Enzyme Modified Tapioca Starches [TP415. H772 2007 f rb].
由: Hong, Lee Fen
出版: (2007)