A Bayesian Approach For Image-Based Underwater Target Tracking And Navigation [TC1800. A832 2007 f rb]. - Asif, Muhammad (2007)
Operasi pemeriksaan dan pemantauan di dasar laut merupakan aktiviti penting untuk industri di luar persisiran pantai terutamanya bagi tujuan pembangunan dan pemasangan infrastruktur. Sejak kebelakangan ini, pemasangan struktur di dasar laut seperti saluran paip gas atau petroleum dan kabel telekomunikasi telah meningkat. Pemeriksaan rutin adalah sangat mustahak untuk mencegah kerosakan.