Pengekstrakan Dan Sifat-Sifat Ekstrak Yis Daripada Candida Utilis [QR151. R692 2007 f rb].

Kesan pengolahan enzimatik dan pemecahan mekanikal secara individu atau gabungan ke atas yil penghasilan ekstrak yis daripada Candida utilis telah dikaji untuk mendapatkan proses yang optimum kerana ekstrak yis sangat berpotensi sebagai penambahbaik perisa dalam industri makanan. The effects of e...

全面介紹

Saved in:
書目詳細資料
主要作者: Mohd. Hassan, Rodiah
格式: Thesis
語言:English
出版: 2007
主題:
在線閱讀:http://eprints.usm.my/9195/1/PENGEKSTRAKAN_DAN_SIFAT-SIFAT_EKSTRAK_YIS_DARIPADA_Candida_utilis.pdf
標簽: 添加標簽
沒有標簽, 成為第一個標記此記錄!
實物特徵
總結:Kesan pengolahan enzimatik dan pemecahan mekanikal secara individu atau gabungan ke atas yil penghasilan ekstrak yis daripada Candida utilis telah dikaji untuk mendapatkan proses yang optimum kerana ekstrak yis sangat berpotensi sebagai penambahbaik perisa dalam industri makanan. The effects of enzymatic treatment and mechanical rupture carried out individually or in combination on the yield of yeast extract production from Candida utilis were studied in an attempt to obtain an optimum extraction process due to great potential of yeast extract as flavour enhancer in food industries.