Ciri Fiziko-Kimia Buah Karanda (Carissa Carandas) Dan Sifat Berfungsi Pastilnya)[ QK495.A66 K45 2008 f rb].

Analisis sifat-sifat fizikal dan kimia ke atas buah karanda (Carissa carandas L.) yang ranum telah dijalankan. Panjang dan diameter bagi sebiji buah karanda adalah 2.40±0.30 cm dan 1.80±0.23 cm manakala ketumpatan buah karanda ialah 0.82±0.07 g/cm3. The physical and chemical characteristics of...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Din, Khuzma
Format: Thesis
Language:English
Published: 2008
Subjects:
Online Access:http://eprints.usm.my/9564/1/CIRI_FIZIKO-KIMIA_BUAH_KARANDA_%28Carissa_carandas%29_DAN_SIFAT_BERFUNGSI_PASTILNYA.pdf
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
id my-usm-ep.9564
record_format uketd_dc
spelling my-usm-ep.95642017-04-17T06:53:08Z Ciri Fiziko-Kimia Buah Karanda (Carissa Carandas) Dan Sifat Berfungsi Pastilnya)[ QK495.A66 K45 2008 f rb]. 2008-04 Din, Khuzma QK495 Angiosperms Analisis sifat-sifat fizikal dan kimia ke atas buah karanda (Carissa carandas L.) yang ranum telah dijalankan. Panjang dan diameter bagi sebiji buah karanda adalah 2.40±0.30 cm dan 1.80±0.23 cm manakala ketumpatan buah karanda ialah 0.82±0.07 g/cm3. The physical and chemical characteristics of the fruits (Carissa carandas) at full ripen stage were studied. The oval shape fruits were 2.40±0.30 cm in length and 1.80±0.23 cm in diameter while the density of fruit was 0.82±0.07 g/cm3. 2008-04 Thesis http://eprints.usm.my/9564/ http://eprints.usm.my/9564/1/CIRI_FIZIKO-KIMIA_BUAH_KARANDA_%28Carissa_carandas%29_DAN_SIFAT_BERFUNGSI_PASTILNYA.pdf application/pdf en public masters Universiti Sains Malaysia Pusat Pengajian Teknologi Industri
institution Universiti Sains Malaysia
collection USM Institutional Repository
language English
topic QK495 Angiosperms
spellingShingle QK495 Angiosperms
Din, Khuzma
Ciri Fiziko-Kimia Buah Karanda (Carissa Carandas) Dan Sifat Berfungsi Pastilnya)[ QK495.A66 K45 2008 f rb].
description Analisis sifat-sifat fizikal dan kimia ke atas buah karanda (Carissa carandas L.) yang ranum telah dijalankan. Panjang dan diameter bagi sebiji buah karanda adalah 2.40±0.30 cm dan 1.80±0.23 cm manakala ketumpatan buah karanda ialah 0.82±0.07 g/cm3. The physical and chemical characteristics of the fruits (Carissa carandas) at full ripen stage were studied. The oval shape fruits were 2.40±0.30 cm in length and 1.80±0.23 cm in diameter while the density of fruit was 0.82±0.07 g/cm3.
format Thesis
qualification_level Master's degree
author Din, Khuzma
author_facet Din, Khuzma
author_sort Din, Khuzma
title Ciri Fiziko-Kimia Buah Karanda (Carissa Carandas) Dan Sifat Berfungsi Pastilnya)[ QK495.A66 K45 2008 f rb].
title_short Ciri Fiziko-Kimia Buah Karanda (Carissa Carandas) Dan Sifat Berfungsi Pastilnya)[ QK495.A66 K45 2008 f rb].
title_full Ciri Fiziko-Kimia Buah Karanda (Carissa Carandas) Dan Sifat Berfungsi Pastilnya)[ QK495.A66 K45 2008 f rb].
title_fullStr Ciri Fiziko-Kimia Buah Karanda (Carissa Carandas) Dan Sifat Berfungsi Pastilnya)[ QK495.A66 K45 2008 f rb].
title_full_unstemmed Ciri Fiziko-Kimia Buah Karanda (Carissa Carandas) Dan Sifat Berfungsi Pastilnya)[ QK495.A66 K45 2008 f rb].
title_sort ciri fiziko-kimia buah karanda (carissa carandas) dan sifat berfungsi pastilnya)[ qk495.a66 k45 2008 f rb].
granting_institution Universiti Sains Malaysia
granting_department Pusat Pengajian Teknologi Industri
publishDate 2008
url http://eprints.usm.my/9564/1/CIRI_FIZIKO-KIMIA_BUAH_KARANDA_%28Carissa_carandas%29_DAN_SIFAT_BERFUNGSI_PASTILNYA.pdf
_version_ 1747819795027329024