Psychological Predictors Of Injury Among Malaysian Professional Football Players [RD93. M697 2006 f rb]. - Haji Mohd. Nor, Mohad. Anizu (2006)
Psikologi sukan merangkumi banyak aspek yang penting dalam sukan dan permainan. Kecederaan adalah salah satu daripada perkara biasa yang seseorang itu boleh perhatikan dalam kebanyakan sukan dan permainan.