Kesan Penggantian Tepung Gandum Dengan Tepung Pisang Awak (Musa Paradisiaca Var. Awak) Ke Atas Sifat Fizikokimia Dan Sensori Kuih Pau [TP435.W48 S538 2008 f rb].

Kuih pau disediakan dari pelbagai peratus (10, 20 dan 30 %) tepung pisang awak hijau matang (Musa paradisiaca var. Awak) untuk menggantikan tepung gandum. Different levels of matured green banana flour (10, 20 and 30 %) were substituted for wheat flour in steamed bread. The green banana flour and...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Abidin, Noor Shazliana Aizee
Format: Thesis
Language:English
Published: 2008
Subjects:
Online Access:http://eprints.usm.my/9976/1/KESAN_PENGGANTIAN_TEPUNG_GANDUM_DENGAN_TEPUNG_PISANG_AWAK.pdf
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
id my-usm-ep.9976
record_format uketd_dc
spelling my-usm-ep.99762017-04-17T06:53:07Z Kesan Penggantian Tepung Gandum Dengan Tepung Pisang Awak (Musa Paradisiaca Var. Awak) Ke Atas Sifat Fizikokimia Dan Sensori Kuih Pau [TP435.W48 S538 2008 f rb]. 2008-07 Abidin, Noor Shazliana Aizee TP368-456 Food processing and manufacture Kuih pau disediakan dari pelbagai peratus (10, 20 dan 30 %) tepung pisang awak hijau matang (Musa paradisiaca var. Awak) untuk menggantikan tepung gandum. Different levels of matured green banana flour (10, 20 and 30 %) were substituted for wheat flour in steamed bread. The green banana flour and steamed bread (BF) were evaluated using proximate analysis chemical. 2008-07 Thesis http://eprints.usm.my/9976/ http://eprints.usm.my/9976/1/KESAN_PENGGANTIAN_TEPUNG_GANDUM_DENGAN_TEPUNG_PISANG_AWAK.pdf application/pdf en public masters Universiti Sains Malaysia Pusat Pengajian Teknologi Industri
institution Universiti Sains Malaysia
collection USM Institutional Repository
language English
topic TP368-456 Food processing and manufacture
spellingShingle TP368-456 Food processing and manufacture
Abidin, Noor Shazliana Aizee
Kesan Penggantian Tepung Gandum Dengan Tepung Pisang Awak (Musa Paradisiaca Var. Awak) Ke Atas Sifat Fizikokimia Dan Sensori Kuih Pau [TP435.W48 S538 2008 f rb].
description Kuih pau disediakan dari pelbagai peratus (10, 20 dan 30 %) tepung pisang awak hijau matang (Musa paradisiaca var. Awak) untuk menggantikan tepung gandum. Different levels of matured green banana flour (10, 20 and 30 %) were substituted for wheat flour in steamed bread. The green banana flour and steamed bread (BF) were evaluated using proximate analysis chemical.
format Thesis
qualification_level Master's degree
author Abidin, Noor Shazliana Aizee
author_facet Abidin, Noor Shazliana Aizee
author_sort Abidin, Noor Shazliana Aizee
title Kesan Penggantian Tepung Gandum Dengan Tepung Pisang Awak (Musa Paradisiaca Var. Awak) Ke Atas Sifat Fizikokimia Dan Sensori Kuih Pau [TP435.W48 S538 2008 f rb].
title_short Kesan Penggantian Tepung Gandum Dengan Tepung Pisang Awak (Musa Paradisiaca Var. Awak) Ke Atas Sifat Fizikokimia Dan Sensori Kuih Pau [TP435.W48 S538 2008 f rb].
title_full Kesan Penggantian Tepung Gandum Dengan Tepung Pisang Awak (Musa Paradisiaca Var. Awak) Ke Atas Sifat Fizikokimia Dan Sensori Kuih Pau [TP435.W48 S538 2008 f rb].
title_fullStr Kesan Penggantian Tepung Gandum Dengan Tepung Pisang Awak (Musa Paradisiaca Var. Awak) Ke Atas Sifat Fizikokimia Dan Sensori Kuih Pau [TP435.W48 S538 2008 f rb].
title_full_unstemmed Kesan Penggantian Tepung Gandum Dengan Tepung Pisang Awak (Musa Paradisiaca Var. Awak) Ke Atas Sifat Fizikokimia Dan Sensori Kuih Pau [TP435.W48 S538 2008 f rb].
title_sort kesan penggantian tepung gandum dengan tepung pisang awak (musa paradisiaca var. awak) ke atas sifat fizikokimia dan sensori kuih pau [tp435.w48 s538 2008 f rb].
granting_institution Universiti Sains Malaysia
granting_department Pusat Pengajian Teknologi Industri
publishDate 2008
url http://eprints.usm.my/9976/1/KESAN_PENGGANTIAN_TEPUNG_GANDUM_DENGAN_TEPUNG_PISANG_AWAK.pdf
_version_ 1747819828425523200