Menjana pemodulatan lebar denyut (PWM) penyongsang tiga fasa menggunakan pemproses isyarat digital (DSP) - Hashim, Nor Hasyiemah (2013)
Baru-baru ini, penyongsang digunakan secara meluas dalam aplikasi industri. Walaubagaimanapun, teknik Pemodulatan Lebar Denyut (PWM) diperlukan untuk mengawal voltan keluaran dan frekuensi penyongsang. Dalam tesis ini, untuk Pemodulatan Lebar Denyut Sinus Unipolar (SPWM) penyongsang tiga fasa adalah dicadang menggunakan Pemproses Isyarat Digital (DSP). Satu model simulasi menggunakan MATLAB Simulink dibangunkan untuk menentukan program Pemodulatan Lebar Denyut Sinus Unipolar (SPWM) Program ini kemudian dibangunkan dalam Pemproses Isyarat Digital (DSP) TMS320f28335. Hasilnya menunjukkan bahawa voltan keluaran penyongsang tiga fasa boleh dikendalikan.