Pembangunan modul pembelajaran kejuruteraan rekabentuk struktur bagi kursus kejuruteraan awam di politeknik - V. Doraisamy, Sunitha (2004)
Kajian kes ini dilakukan adalah bertujuan untuk membangunkan Modul Pembelajaran Kejuruteraan Rekabentuk Struktur di kalangan pelajar Diploma Kejuruteraan A warn di Politeknik Ungku Omar. Bagi mendapatkan maklumat yang dikehendaki, borang soal selidik telah diedarkan kepada responden yang terdiri daripada pelajar Diploma Kejuruteraan Awam, Politeknik Ungku Omar. Responden yang terlibat dalam kajian ini dipilih seramai 34 orang responden. Kajian ini penting untuk mengetahui sejauhmanakah kesesuaian isi kandungan, kebolehlaksanaan dan mesra pengguna bagi Modul Pembelajaran Kejuruteraan Rekabentuk Struktur yang dihasilkan daripada persepsi pelajar Diploma Kejuruteraan Awam, Politeknik Ungku Omar. Data kaj ian dianalisis menggunakan perisian 'Statistical Package for Social Science 11.0 for Windows' (SPSS 11.0). Daripada data yang diperolehi, didapati nilai min skor yang diperolehi menunjukan modul pembelajaran ini beIjaya menarik minat pelajar untuk mengikut isi pelajaran secara keseluruhannya. Namun begitu pembaikan modul ini perlu untuk menjadikannya lebih berkesan dan menarik.