Keberkesanan proses pengajaran dan pembelajaran amali di bengkel masakan di sekolah menengah harian negeri Johor (IR)

Keberkesanan proses pengajaran dan pembelajaran (PdP) di dalam bengkel amali masakan di Sekolah Menengah Harian di negeri Johor dikaji merujuk kepada empat faktor yang utama iaitu faktor kelengkapan, keselamatan, persekitaran dan pengajaran guru. Kajian ini dijalankan bertujuan untuk mengenalpasti d...

全面介绍

Saved in:
书目详细资料
主要作者: Noridahayu Md Husain
格式: thesis
语言:zsm
出版: 2017
主题:
在线阅读:https://ir.upsi.edu.my/detailsg.php?det=3681
标签: 添加标签
没有标签, 成为第一个标记此记录!
id oai:ir.upsi.edu.my:3681
record_format uketd_dc
spelling oai:ir.upsi.edu.my:36812020-02-27 Keberkesanan proses pengajaran dan pembelajaran amali di bengkel masakan di sekolah menengah harian negeri Johor (IR) 2017 Noridahayu Md Husain TX Home economics Keberkesanan proses pengajaran dan pembelajaran (PdP) di dalam bengkel amali masakan di Sekolah Menengah Harian di negeri Johor dikaji merujuk kepada empat faktor yang utama iaitu faktor kelengkapan, keselamatan, persekitaran dan pengajaran guru. Kajian ini dijalankan bertujuan untuk mengenalpasti dan menilai tahap serta hubungan faktor-faktor ini dalam mempengaruhi keberkesanan PdP di dalam bengkel masakan tersebut. Kajian dijalankan secara kajian tinjauan yang menggunakan borang soal selidik sebagai instrument yang melibatkan 279 responden yang dipilih secara rawak daripada semua pelajar tingkatan lima yang mengambil mata pelajaran Ekonomi Rumah Tangga (ERT) sebagai mata pelajaran elektif di Sekolah Menengah Harian di Negeri Johor. Dapatan kajian menunjukkan terdapat hubungan yang signifikan dan sederhana kuat antara faktor kelengkapan (min=4.11, r=0.38, p 2017 thesis https://ir.upsi.edu.my/detailsg.php?det=3681 https://ir.upsi.edu.my/detailsg.php?det=3681 text zsm closedAccess Masters Universiti Pendidikan Sultan Idris Fakulti Teknikal dan Vokasional N/A
institution Universiti Pendidikan Sultan Idris
collection UPSI Digital Repository
language zsm
topic TX Home economics
spellingShingle TX Home economics
Noridahayu Md Husain
Keberkesanan proses pengajaran dan pembelajaran amali di bengkel masakan di sekolah menengah harian negeri Johor (IR)
description Keberkesanan proses pengajaran dan pembelajaran (PdP) di dalam bengkel amali masakan di Sekolah Menengah Harian di negeri Johor dikaji merujuk kepada empat faktor yang utama iaitu faktor kelengkapan, keselamatan, persekitaran dan pengajaran guru. Kajian ini dijalankan bertujuan untuk mengenalpasti dan menilai tahap serta hubungan faktor-faktor ini dalam mempengaruhi keberkesanan PdP di dalam bengkel masakan tersebut. Kajian dijalankan secara kajian tinjauan yang menggunakan borang soal selidik sebagai instrument yang melibatkan 279 responden yang dipilih secara rawak daripada semua pelajar tingkatan lima yang mengambil mata pelajaran Ekonomi Rumah Tangga (ERT) sebagai mata pelajaran elektif di Sekolah Menengah Harian di Negeri Johor. Dapatan kajian menunjukkan terdapat hubungan yang signifikan dan sederhana kuat antara faktor kelengkapan (min=4.11, r=0.38, p
format thesis
qualification_name
qualification_level Master's degree
author Noridahayu Md Husain
author_facet Noridahayu Md Husain
author_sort Noridahayu Md Husain
title Keberkesanan proses pengajaran dan pembelajaran amali di bengkel masakan di sekolah menengah harian negeri Johor (IR)
title_short Keberkesanan proses pengajaran dan pembelajaran amali di bengkel masakan di sekolah menengah harian negeri Johor (IR)
title_full Keberkesanan proses pengajaran dan pembelajaran amali di bengkel masakan di sekolah menengah harian negeri Johor (IR)
title_fullStr Keberkesanan proses pengajaran dan pembelajaran amali di bengkel masakan di sekolah menengah harian negeri Johor (IR)
title_full_unstemmed Keberkesanan proses pengajaran dan pembelajaran amali di bengkel masakan di sekolah menengah harian negeri Johor (IR)
title_sort keberkesanan proses pengajaran dan pembelajaran amali di bengkel masakan di sekolah menengah harian negeri johor (ir)
granting_institution Universiti Pendidikan Sultan Idris
granting_department Fakulti Teknikal dan Vokasional
publishDate 2017
url https://ir.upsi.edu.my/detailsg.php?det=3681
_version_ 1747833096009416704