Kesan Penambahan Tepung Pisang Ke Atas Sifat-Sifat Kualiti Roti
Kajian ini dijalankan untuk menentukan kesan pelbagai takat tepung pisang kepada tepung gandum ke atas penilaian organoleptik dan nutrisi roti. Dua jenis tepung, iaitu tepung pisang (BF) dan tepung pisang terubahsuai (MBF) disediakan dan ditambah pad a tahap 10 % dan 20 % berasaskan berat tepung. RS...
Saved in:
主要作者: | Ishak, Zuwariah |
---|---|
格式: | Thesis |
語言: | English |
出版: |
2006
|
主題: | |
在線閱讀: | http://eprints.usm.my/30038/1/Zuwariah_Binti_Ishak.pdf |
標簽: |
添加標簽
沒有標簽, 成為第一個標記此記錄!
|
相似書籍
-
Kesan penambahan rumpai laut terhadap ciri-ciri fizikokimia dan aktiviti antioksidan dalam sosej ayam
由: Elisha Munsu
出版: (2019) -
Kesan penambahan rumpai laut terhadap ciri-ciri fizikokimia dan aktiviti antioksi dan dalam sosej ayam
由: Elisha Munsu
出版: (2019) -
Kesan Suhu Dan Masa Fermentasi Terhadap Komposisi Kimia Terpilih, Antioksidan Dan Kualiti Teh Misai Kucing (Orthosiphon Stamineus) [TX415. A597 2008 f rb].
由: Mustaffa, Ani Fadhlina
出版: (2008) -
Kontaminasi Staphylococcus aureus pada tangan dan nasal dikalangan pengendali makanan kolej kediaman pelajar, Universiti Malaysia Sabah
由: Lim, Fook Nyen
出版: (2010) -
Isolation and identification of microflora involved in tapai, a Sabah’s fermented alcoholic beverage
由: Chiang, Yong Wee
出版: (2008)