Pengekstrakan Dan Sifat-Sifat Ekstrak Yis Daripada Candida Utilis [QR151. R692 2007 f rb].
Kesan pengolahan enzimatik dan pemecahan mekanikal secara individu atau gabungan ke atas yil penghasilan ekstrak yis daripada Candida utilis telah dikaji untuk mendapatkan proses yang optimum kerana ekstrak yis sangat berpotensi sebagai penambahbaik perisa dalam industri makanan. The effects of e...
Saved in:
主要作者: | |
---|---|
格式: | Thesis |
语言: | English |
出版: |
2007
|
主题: | |
在线阅读: | http://eprints.usm.my/9195/1/PENGEKSTRAKAN_DAN_SIFAT-SIFAT_EKSTRAK_YIS_DARIPADA_Candida_utilis.pdf |
标签: |
添加标签
没有标签, 成为第一个标记此记录!
|
id |
my-usm-ep.9195 |
---|---|
record_format |
uketd_dc |
spelling |
my-usm-ep.91952017-04-17T06:53:10Z Pengekstrakan Dan Sifat-Sifat Ekstrak Yis Daripada Candida Utilis [QR151. R692 2007 f rb]. 2007-02 Mohd. Hassan, Rodiah QR1-502 Microbiology Kesan pengolahan enzimatik dan pemecahan mekanikal secara individu atau gabungan ke atas yil penghasilan ekstrak yis daripada Candida utilis telah dikaji untuk mendapatkan proses yang optimum kerana ekstrak yis sangat berpotensi sebagai penambahbaik perisa dalam industri makanan. The effects of enzymatic treatment and mechanical rupture carried out individually or in combination on the yield of yeast extract production from Candida utilis were studied in an attempt to obtain an optimum extraction process due to great potential of yeast extract as flavour enhancer in food industries. 2007-02 Thesis http://eprints.usm.my/9195/ http://eprints.usm.my/9195/1/PENGEKSTRAKAN_DAN_SIFAT-SIFAT_EKSTRAK_YIS_DARIPADA_Candida_utilis.pdf application/pdf en public masters Universiti Sains Malaysia Pusat Pengajian Teknologi Industri |
institution |
Universiti Sains Malaysia |
collection |
USM Institutional Repository |
language |
English |
topic |
QR1-502 Microbiology |
spellingShingle |
QR1-502 Microbiology Mohd. Hassan, Rodiah Pengekstrakan Dan Sifat-Sifat Ekstrak Yis Daripada Candida Utilis [QR151. R692 2007 f rb]. |
description |
Kesan pengolahan enzimatik dan pemecahan mekanikal secara individu atau gabungan ke atas yil penghasilan ekstrak yis daripada Candida utilis telah dikaji untuk mendapatkan proses yang optimum kerana ekstrak yis sangat berpotensi sebagai penambahbaik perisa dalam industri makanan.
The effects of enzymatic treatment and mechanical rupture carried out individually or in combination on the yield of yeast extract production from Candida utilis were studied in an attempt to obtain an optimum extraction process due to great potential of yeast extract as flavour enhancer in food
industries.
|
format |
Thesis |
qualification_level |
Master's degree |
author |
Mohd. Hassan, Rodiah |
author_facet |
Mohd. Hassan, Rodiah |
author_sort |
Mohd. Hassan, Rodiah |
title |
Pengekstrakan Dan Sifat-Sifat Ekstrak Yis Daripada Candida Utilis [QR151. R692 2007 f rb]. |
title_short |
Pengekstrakan Dan Sifat-Sifat Ekstrak Yis Daripada Candida Utilis [QR151. R692 2007 f rb]. |
title_full |
Pengekstrakan Dan Sifat-Sifat Ekstrak Yis Daripada Candida Utilis [QR151. R692 2007 f rb]. |
title_fullStr |
Pengekstrakan Dan Sifat-Sifat Ekstrak Yis Daripada Candida Utilis [QR151. R692 2007 f rb]. |
title_full_unstemmed |
Pengekstrakan Dan Sifat-Sifat Ekstrak Yis Daripada Candida Utilis [QR151. R692 2007 f rb]. |
title_sort |
pengekstrakan dan sifat-sifat ekstrak yis daripada candida utilis [qr151. r692 2007 f rb]. |
granting_institution |
Universiti Sains Malaysia |
granting_department |
Pusat Pengajian Teknologi Industri |
publishDate |
2007 |
url |
http://eprints.usm.my/9195/1/PENGEKSTRAKAN_DAN_SIFAT-SIFAT_EKSTRAK_YIS_DARIPADA_Candida_utilis.pdf |
_version_ |
1747819763149570048 |